Citronkvarg

Jag älskar efterrätter, av alla de slag. Men ofta finner jag att ingen av dom passar mig egentligen. De flesta efterrätter är för söta och för feta.

Här kommer en "lättare" variant på en god fräsch kvarg, som är rätt-så  "diabetikervänlig".

recept:
2dl flora vispi 20%
2dl lättkvarg
8st aspartam (sötningsmedel)
0,5 citron + saft & riven skal

Vispa grädden till en fast skum, ner med kvargen och rör om till en jämn smet. Ta och riv skalet av en halv citron, pressa citronjuicen i en behållare. Blanda 8st aspartam med citronsaften. Rör om tills aspartamen löst sig i vätskan. Blanda den rivna citronskalen i kvarg-grädd blandningen och häll i sist citronjuiceblandningen. Låt stå kallt i kyl i minst 2h före servering.

1 dl av denna efterrätt innehåller ca 10g kolhydrater och 100 kcal.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0